nieuws

Verkeersveiligheidstraining Trials van start in Flevoland

Schade

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december starten bij het Politie Verkeersinstituut in Lelystad de eerste Trials-verkeersveiligheidstrainingen in Flevoland. Deze training heeft als doel jonge automobilisten bewuster te maken van de risico’s die ze lopen in het verkeer. Trials was eerder al succesvol in een groot aantal provincies, zoals Drenthe, Groningen, Friesland, Utrecht, Overijssel en Zeeland.

Verkeersveiligheidstraining Trials van start in Flevoland

Uit onderzoek blijkt dat jonge automobilisten van 18 tot 24 jaar viermaal zo veel kans lopen bij een ongeval betrokken te raken als automobilisten in andere leeftijdscategorieën. Voor jongens in deze categorie gaat het zelfs om een zesmaal hogere kans. Voor een eigen bijdrage van € 60 krijgen jongeren met Trials een dagvullend programma, waarbij de nadruk ligt op het voorkomen van gevaarlijke situaties en voertuigbeheersing. Met onder andere het maken van een noodstop en het zelf rijden in een vrachtwagen worden jongeren zich meer bewust van hun rijgedrag en het effect ervan op andere verkeersdeelnemers. 
Trials is in 2005 gestart als een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, verkeersveiligheidsorganisatie VVN en de provincie Drenthe en wordt bekostigd door een bijdrage van het Verbond, de overheid (provincie) en de deelnemer zelf. Inmiddels hebben bijna 10.000 jongeren deelgenomen aan de trainingen.

Reageer op dit artikel