nieuws

Univé voortaan duidelijker over Compander

Schade

Univé erkent dat in het verleden onvoldoende duidelijk is gemaakt aan verzekerden dat expertisebureau Compander deel uitmaakt van hetzelfde concern als Univé zelf. “Dit kan verbeterd worden en deze maatregelen hebben we inmiddels genomen”, aldus Univé. “We gaan de relatie tussen Univé en Compander voortaan duidelijker benoemen en vermelden dit ook beter op de websites.”

Univé voortaan duidelijker over Compander

De maatregel is het gevolg van een uitzending van Tros Radar, waarin de rol en de positie van onderzoeks- en expertisebureaus bij de afwikkeling van schadeclaims ter discussie werd gesteld. Op de website van Compander moeten geïnteresseerden echter nog steeds heel goed zoeken om erachter te komen dat Compander deel uitmaakt van Univé. Alleen onder de tab 'Contact' staat een minuscuul zinnetje opgenomen: "Compander is onderdeel van de Univé-organisatie".
Aan de uitzending zelf wilde Univé niet meewerken, naar eigen zeggen omdat de insteek ervan al vaststond en er "onvoldoende ruimte was om een reëel beeld te geven en onze werkwijze goed toe te lichten."
De verzekeraar wil ook nog even kwijt dat in het door Radar getoonde filmpje over een brandschade die bij Univé was verzekerd, het onderzoek van Compander niet bepalend is geweest voor het afwijzen van de schade. "De vraag of er een brandversnellende stof zoals motorbenzine aanwezig was bij de brandhaard, is door externe laboratoria (Oleotest, red.) onderzocht, niet door Compander zelf", zo luidt het.

Reageer op dit artikel