nieuws

Ondernemers aan tafel bij verzekeraars

Schade

Het Verbond van Verzekeraars heeft rondetafelgesprekken gehouden met een dertigtal ondernemers. Zij deelden hun ervaringen en ideeën over verzekeringen, vooral pensioen en arbeidsongeschiktheid, met twintig directieleden van verzekeraars. “Het Verbond en de verzekeringsmaatschappijen kunnen aan de slag om hun diensten en producten beter aan te sluiten op de behoeften van ondernemers”, concludeert algemeen directeur Richard Weurding.

Ondernemers aan tafel bij verzekeraars

Geopperde ideeën zijn onder meer: visualisatie van complexe verzekeringsmaterie om die beter toegankelijk te maken, meer gesegmenteerde en geïndividualiseerde verzekeringen en betere op de ondernemersdoelgroep afgestemde informatie.
Jaap Oudijk, directeur Marketing & Sales van Generali, presenteerde resultaten van een onderzoek van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek onder ruim vijfhonderd zzp'ers en mkb'ers. Daaruit blijkt dat 50% (zzp) tot 60% (mkb) zijn arbeidsongeschiktheidsrisico heeft afgedekt. Naast verzekeringen doen zij dat door te rekenen op het inkomen van de partner. Van de zelfstandigen bouwt 22% geen pensioen op. De rest ziet in een polis of bedrijfsverkoop een pensioenvoorziening. Binnen het mkb ziet 15% af van pensioenopbouw; voor het personeel heeft 23% geen pensioenvoorziening getroffen. De redenen om van pensioen of aov af te zien, zijn: te duur of onvoldoende nut.

Reageer op dit artikel