nieuws

Markel International opent deuren in Rotterdam

Schade

Na enkele maanden voorbereiding is Markel International met een eigen vestiging in Rotterdam van start gegaan op de Nederlandse markt. Onder leiding van ex-Nassau directeur Elbert-Jan Offereins biedt de van oorsprong Britse verzekeraar in eerste instantie bestuurders-, beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen aan en technische verzekeringen voor het bedrijfsleven en de non-profit sector.  

Markel International opent deuren in Rotterdam

In het buitenland voert Markel nog een aantal andere producten, waaronder verzekeringen voor ren- en fokpaarden, sport, energie/offshore en intellectueel eigendom, die te zijner tijd ook in Nederland kunnen worden ingevoerd.
"Wij bieden maatwerkoplossingen", belooft Offereins. "En we richten ons naast de grote bedrijven ook nadrukkelijk op het midden- en kleinbedrijf. Wij willen samen met de tussenpersoon op bezoek bij het bedrijf en besteden veel aandacht en tijd aan de analyse van risico's.  Door slimme samenvoeging van verzekeringsproducten is de assurantietussenpersoon niet aangewezen op verschillende verzekeringen die elkaar kunnen overlappen. Verder is  er bij Markel sprake van slechts één eigen risico, omdat verschillende risico's op één polis zijn verzekerd."
Bij de afhandeling van eenduidige fysieke schadegevallen biedt Markel de mogelijkheid om onafhankelijke claimspecialisten, zogeheten loss adjusters, de claim toe te laten wijzen en onmiddellijke betaling te regelen. Volgens Offereins een uniek initiatief in de Nederlandse zakelijke verzekeringsmarkt.
Markel Nederland is onderdeel van het in Groot-Brittannië gevestigde Markel International en gaat van start met een team van 21 ervaren verzekeringsspecialisten, die allen – evenals Offereins- afkomstig zijn van Nassau Verzekeringen. 
 

Reageer op dit artikel