nieuws

Independer: premiedaling overlijdensrisico dit jaar fors

Schade

Volgens Independer zijn overlijdensrisicoverzekeringen het afgelopen jaar gemiddeld 14% goedkoper geworden. “Niet eerder was de daling zo fors. Sommige verzekeringen zijn in het afgelopen jaar wel 44% en 64% in premie verlaagd. “

Independer: premiedaling overlijdensrisico dit jaar fors

Bij Legal & General, dat de zogeheten Lifestyle-tarieven nu op alle risicoverzekeringen toepast, is de daling de afgelopen twaalf maanden het grootst geweest: de premie is daar 64% gedaald. Andere maatschappijen die substantiële verlagingen hebben doorgevoerd, zijn Leidsche (-44%), Klaverblad (-34%), Cardif (-33%), Delta Lloyd (-27%) en MoneYou (-24%).
Vergeleken met 2006 zijn de premiedalingen enorm; Reaal spant daar de kroon met polissen die nu 72% goedkoper zijn dan vijf jaar terug. "Mensen die in 2006 een overlijdensrisicoverzekering hebben gesloten, kunnen door over te stappen naar een andere verzekering meer dan € 18.000 besparen."

Reageer op dit artikel