nieuws

Geijsel Kroon betreedt markt zorgvergelijkers

Schade

Intermediairbedrijf Geijsel Kroon gaat zich mengen in de strijd tussen vergelijkingssites op het gebied van zorgverzekeringen. Uniek onderdeel van Beterzorgkiezen.nl is dat bezoekers met digitale schuifjes het belang van de weging van diverse dekkingen kunnen aangeven.

Geijsel Kroon betreedt markt zorgvergelijkers

De verwachtingen in Ouderkerk aan de Amstel zijn hooggespannen: "Dit is niet zomaar op een zolderkamertje ontwikkeld, maar een mega-investering." Geijsel Kroon heeft al enkele tienduizenden zorgverzekerden in portefeuille; de participatie in de website Zorgkiezer.nl is beëindigd.
De website Beterzorgkiezen.nl, die donderdagavond 'live' is gegaan, vergelijkt ziektekostenpolissen van bijna alle verzekeraars en beperkt zich niet tot prijs en klanttevredenheid. Het belang van vrije keuze voor zorgverleners en de dekking voor bijvoorbeeld brillen, medicijnen of fysiotherapie weegt mee. Door met de dekking te 'schuiven', ziet de bezoeker de selectie van zorgverzekeringen veranderen. Geijsel Kroon heeft met vijftien verzekeraars afspraken gemaakt; daar kan de polis ook direct worden gesloten. "Goede deals", zegt Mooij. "We hebben in verhouding tot grote vergelijkers de hoogste kortingen."
Deze week is ook Uwzorgverzekeringsite.nl gelanceerd. Deze website, een initiatief van voormalig Independer-medewerker Oscar Toom, zet op zijn beurt het aanbod van de diverse vergelijkingssites op een rijtje. "Doel is dat iedereen in één oogopslag kan zien waar de laagste premie voor zorgverzekeringen wordt aangeboden." Bij de vergelijking wordt ook naar kwaliteit gekeken. Die wordt bepaald door de prijsstelling, volledigheid, telefonische ondersteuning, gebruiksgemak en inzichtelijkheid van de vergelijking. "Deze criteria zijn mede bepaald door de vergelijkingssites."

Reageer op dit artikel