nieuws

Consumentenbond gaat in zorgverzekeringen

Schade

Via de Zorgvergelijker op de website van de Consumentenbond is het nu ook mogelijk om direct een zorgverzekering te sluiten. Daarvoor is een vergunning afgegeven door de Autoriteit Financiële Markten. Er doen momenteel 32 zorgverzekeraars mee aan het initiatief, “maar daar komen de komende week nog een paar aanbieders bij”, aldus een woordvoerder.

Consumentenbond gaat in zorgverzekeringen

De Consumentenbond ontvangt van een aantal zorgverzekeraars een bedrag van € 25 per polis (ongeacht het aantal verzekerden) indien de aanvraag via de Zorgvergelijker wordt gedaan. Deze vergoeding wordt volgens de bond gebruikt voor het dekken van de kosten van de verdere ontwikkeling van de Zorgvergelijker, en zou geen invloed hebben op de uitkomsten van een vergelijking. "Ook de polissen van zorgverzekeraars die geen bijdrage leveren, kunnen via de Zorgvergelijker van de Consumentenbond afgesloten worden." De verzekeringen in de Zorgvergelijker worden vergeleken op verschillen in kwaliteit en prijs. Daarbij telt de dekking van de polis voor 60% mee, de kwaliteit van de dienstverlening van de zorgverzekeraar voor 30% en het kwaliteitsbeleid bij zorginkoop voor 10%.
Voor leden van de Consumentenbond is met veertien zorgverzekeraars een speciale collectiviteitskorting afgesproken.

Reageer op dit artikel