nieuws

Avéro onaangenaam verrast door Adfiz

Schade

Avéro onaangenaam verrast door Adfiz

Avéro Achmea laat weten ‘verrast’ te zijn door een persbericht van Adfiz over het omstreden provisiebeleid dat de verzekeraar volgend jaar wil hanteren bij zorgverzekeringen. “Hoewel het niet onze stijl is elkaar via de media te bejegenen – zeker niet als we constructief met elkaar in gesprek zijn – worden wij door het persbericht van Adfiz helaas gedwongen om te reageren”, aldus Avéro.

"Adfiz stelt dat wij hebben toegegeven, dat de onderbouwing van onze keuze niet correct is. Wij herkennen ons daar niet in. Wij hebben toegelicht dat wij begrijpen dat zorgverzekeringen op dit moment niet onder de reikwijdte van de BGFO-wetgeving vallen en dat wij eveneens begrijpen dat de verwijzing in onze brief naar de inducementtoetsing tot verwarring kan leiden. Belangrijker is echter, dat wij duidelijk hebben gemaakt nadrukkelijk wél de uitgangspunten van de inducementtoetsing te omarmen: een beloning die in relatie staat tot de handelingen die daarvoor moeten worden verricht."
Avéro geeft aan dat er afstemming is geweest met een belangrijk deel van het intermediair over het nieuwe provisiebeleid: "Zij begrijpen de insteek van onze maatregel en denken actief mee over een nieuw beloningssysteem op basis van 'te verrichten activiteiten'. Hiertoe zijn de afgelopen periode al de nodige stappen gezet."
De verzekeraar zegt niet te geloven in een systeem van onevenredige stijging van de provisies als gevolg van stijgende zorgkosten en -premies. "Ons doel is om samen met ons intermediair te komen tot een toekomstbestendig beloningsmodel, dat recht doet aan de belangen van alle betrokkenen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit zal slagen", eindigt Avéro toch nog hoopvol.

Reageer op dit artikel