nieuws

Intrasurance trekt met licenties buitenland in

Schade

Intrasurance, alleen in ons land al goed voor een omzet van € 25 mln, gaat ook licenties in het buitenland verkopen. Vorig jaar werd dit voor het eerst gedaan aan Meeùs. Verzekeringsbedrijven maken in deze constructie gebruik van de technieken achter Verzekeruzelf, de internetaanbieder van Intrasurance. “De licentiekoper doet in dat geval zelf de acceptatie, schadeafhandeling, marketing et cetera”, aldus directielid Edwin Kennedy.

Intrasurance trekt met licenties buitenland in

Hij werd deze zomer aangetrokken om het bedrijfsonderdeel Intrasurance Technology Services (ITS) wereldwijd uit te bouwen. ITS mikt niet alleen op gevestigde verzekeringsmarkten als het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten maar ook op opkomende landen zoals Rusland, Turkije, Zuid-Afrika en Brazilië; internetapplicaties van ITS draaien sinds kort al in Duitsland en België.

Verzekeruzelf, het label van Intrasurance voor online verkoop van particuliere schadeverzekeringen, heeft intussen een equivalent gekregen voor de zakelijke markt: Verzekeruwbedrijf. Verzekeruzelf heeft momenteel ongeveer 50.000 polissen in de 'boeken'. Een veelvoud daarvan zit in de gezamenlijke portefeuille van zo'n 60 labels die op het platform van volmachtbedrijf Intrasurance draaien.

Bij de Bossche onderneming werken inmiddels bijna negentig mensen.

Reageer op dit artikel