nieuws

Credit Life werkt aan uitbreiding assortiment

Schade

Credit Life International, de Duitse verzekeraar die in juni de Nederlandse markt betrad via de Callas group, wil binnenkort een overlijdensrisico- en arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen introduceren. Ook zijn er plannen voor een ‘overall’ maandlastenverzekering voor bijvoorbeeld de doorlopende kosten van het telefoonabonnement of de energienota. Dit zegt Rick Huber, countrymanager Benelux, in een interview met AM. 

Credit Life werkt aan uitbreiding assortiment

"Een goed product met duidelijke voorwaarden bieden en een betrouwbare partner zijn in de markt voor lastenverzekeringen. Dat zijn onze ambities", aldus Huber.
Het verscherpte toezicht is voor de maatschappij juist de reden geweest om actief te worden in ons land. "We komen fris op deze markt. Er is veel veranderd. Tussenpersonen zijn verplicht consumenten te wijzen op de betalingsrisico's van leningen en andere financiële verplichtingen. Dat speelt de betalingsbeschermingsverzekeringen als een mogelijke oplossing in de kaart. Ze komen zo automatisch onder de aandacht van consumenten. En in deze economisch onzekere tijden, waarin consumenten niet zeker zijn van hun baan, is er meer behoefte aan zekerheid om in ieder geval aan de lopende financiële verplichtingen te kunnen voldoen."
Maar niet alleen producttechnisch vindt Credit Life de stappen die de AFM nu zet interessant. "We verwachten dat het strenge toezicht dat nu in Nederland plaatsvindt, zich uitbreidt naar de rest van Europa. Daarom zijn we zeer geïnteresseerd in wat er hier gebeurt. We willen dat van dichtbij meemaken. In Duitsland kennen we deze problematiek van de provisie-excessen namelijk niet. Daar speelt het intermediair nauwelijks een rol."

Reageer op dit artikel