nieuws

Bestuurderspolis van ACE Bermuda

Schade

Voor bestuurders van Nederlandse bedrijven is nu ook de aansprakelijkheidsverzekering Coda (Corporate Officers & Directors Assurance) van ACE Bermuda beschikbaar. De polis biedt dekking voor bestuurlijke risico’s wanneer een bedrijf in gebreke blijft of anderszins niet in staat is om de directeur of bestuurder te beschermen.

Bestuurderspolis van ACE Bermuda

Volgens ACE Bermuda worden Nederlandse directieleden en bestuurders van met name beursgenoteerde bedrijven steeds vaker geconfronteerd met schadeclaims wegens mismanagement of overtreding van het Burgerlijk Wetboek. Het gaat vaak om "complexe en spraakmakende claims", weet de verzekeraar. De polis moet dekking bieden op momenten dat de reguliere verzekering niet toereikend is. "Wij geloven dat bestuurders en directeuren van Nederlandse bedrijven geconfronteerd worden met toenemende risico's op het gebied van wetgeving en procesvoering, waardoor er een significante behoefte is aan deze Coda-dekking in Nederland", aldus directeur Anup Seth. Ace Bermuda is gevestigd in Dublin en onderdeel van de ACE Group.

Reageer op dit artikel