nieuws

Beer: eerdere klacht NLS afgewezen

Schade

Letselschadeadvocaat John Beer ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan witwassen, heling en toevoegingsfraude, waarvan de Nederlandse Letselstichting (NLS) hem beschuldigt. “Deze beschuldigingen moeten geplaatst worden tegen de achtergrond van de rechtszaak waarin ik mij kritisch heb betoond over de voor letselschadeslachtoffers schadelijke wijze waarop de NLS en de familie Verkruisen opereren.”

Beer: eerdere klacht NLS afgewezen

John Beer zegt de deze week door NLS publiekelijk aangekondigde tuchtklacht nog niet te kennen. "Het zou de tweede klacht van de NLS zijn. De eerste is door de advocatentuchtrechter afgewezen."
De NLS en Beer liggen al enige tijd met elkaar overhoop. "Het gaat hier om een zaak van een letselschadeslachtoffer dat door een ernstig ongeval volledig arbeidsongeschikt is geworden", zo legt Beer uit. "De liefdadigheid van de NLS, onder aanvoering van de moeder van mr. Verkruisen, heeft er in bestaan dat dit slachtoffer, dat destijds voor door de overheid gefinancierde rechtshulp in aanmerking zou zijn gekomen, door de NLS en door mr. Verkruisen in een situatie is gebracht dat zij uiteindelijk meer dan 50% van haar schadevergoeding bij hen moest inleveren. De advocatentuchtrechter heeft mr. Verkruisen hiervoor een zware tuchtmaatregel (voorwaardelijke schorsing) opgelegd."
Op dit moment wordt bij het Gerechtshof te Amsterdam tussen partijen een procedure gevoerd, nadat de rechtbank Amsterdam vorig jaar een besluit in het voordeel van de NLS nam. "De procedure gaat over de vragen of het contract met de NLS rechtsgeldig is en of mr. Verkruisen aansprakelijk is voor de schade die zijn voormalige cliënte door het contract lijdt." Beer verwacht de beslissing van het hof volgende maand.

Reageer op dit artikel