nieuws

‘Zorgpremie internetlabels € 125 lager’

Schade

Ziektekostenverzekerden zijn bij een internetlabel goedkoper uit dan bij de betreffende moedermaatschappij. Het verschil is, bij een nauwelijks afwijkende basisdekking, gemiddeld € 125, zo stelt internetvergelijker en -tussenpersoon Verzekeringssite. Van de tienduizend mensen die de afgelopen weken via Verzekeringssite een ziektekostenpolis hebben gesloten, is bijna de helft overgestapt naar zo’n internetzorgverzekering.

‘Zorgpremie internetlabels € 125 lager’

"Om een relatief kleine groep prijsbewuste klanten binnen te halen, hebben alle grote zorgverzekeraars de laatste jaren internetlabels geïntroduceerd", zegt Verzekeringssite. Er bestaan momenteel vijf internetlabels: CZdirect, OHRA Zorg Compact, Univé Zekur, AnderZorg (Menzis) en TakeCareNow! (Agis/Achmea). 
Volgens Verzekeringssite zal dit keer zo'n 8% van de Nederlanders naar een nieuwe zorgverzekeraar overstappen. Dat is bijna verdubbeling ten opzichte van de 700.000 mensen die in 2010 voor een nieuwe zorgverzekeraar kozen. Toen kwam Verzekeringssite tot bijna 4.800 gesloten zorgpolissen.
Een dubbel aantal overstappers zou tot gevolg hebben dat de winst van de zorgverzekeraars in 2011 afneemt. "Er is namelijk een verband aan te wijzen tussen het aantal overstappers en de winst van een zorgverzekeraar", zo stelt Erik Hordijk van Verzekeringssite na eigen onderzoek. "Maar de invloed zal gering zijn. Daarvoor moet het percentage overstappers boven de 10% komen."

Reageer op dit artikel