nieuws

Patiëntenfederatie wil onderzoek naar vergelijkingssites

Schade

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) wil dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoek gaat doen naar de onafhankelijkheid van vergelijkingssites voor (zorg)verzekeringen. De belangenorganisatie wil weten in hoeverre de informatie van deze websites misleidend is.

Patiëntenfederatie wil onderzoek naar vergelijkingssites

Aanleiding is de berichtgeving van woensdag over klachten van Achmea, Menzis en CZ over Independer. De NPCF wil dat de NZa onderzoekt in hoeverre de manier waarop Independer consumenten informeert misleidend is. Bovendien wil de patiëntenkoepel "voorkomen dat sites die zich presenteren als onafhankelijk, andere informatie geven dan vergelijkingssites die geen commerciële samenwerking hebben met zorgverzekeraars".

Reageer op dit artikel