nieuws

Medicijnvergoedingen zorgverzekeraars nauwelijks vindbaar

Schade

Patiënten die baat hebben bij een bepaald merk medicijnen, kunnen op de websites van zorgverzekeraars nauwelijks achterhalen of zij hun geneesmiddel in 2011 vergoed krijgen, zegt de Consumentenbond. Daardoor is het voor hen moeilijk te bepalen welke zorgverzekering zij het beste kunnen kiezen.

Medicijnvergoedingen zorgverzekeraars nauwelijks vindbaar

De Consumentenbond roept zorgverzekeraars daarom op informatie over medicijnvergoedingen direct op hun website te zetten. Dat zou ook moeten volgens de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). 
De Consumentenbond bekeek 24 sites van zorgverzekeraars die het preferentiebeleid voeren en bij geneesmiddelen die gelijkwaardig zijn alleen de goedkoopste variant vergoeden. Bij meer dan de helft van de onderzochte websites was informatie over welke medicijnen worden vergoed niet terug te vinden.

Reageer op dit artikel