nieuws

Ondernemersrisico’s mkb dubbel in kaart gebracht

Schade

Ondernemersrisico’s mkb dubbel in kaart gebracht

Het mkb wordt alom gezien als groeimarkt en mag zich daarom verheugen in warme belangstelling van de verzekeringsbranche en TNS Nipo. Vandaag zijn de resultaten bekend gemaakt van een tweetal onderzoeken, in opdracht van ING Assurantiekantoren respectievelijk Delta Lloyd. De niet onverwachte conclusies: het mkb onderschat de nodige bedrijfsrisico’s.

Het onderzoek van ING Assurantiekantoren, ter promotie van de eigen BedrijfsRisicoVerkenner, is in september uitgevoerd onder 556 dga's van bedrijven met vijf tot honderd medewerkers. Uitkomsten zijn onder meer dat één op de vijf geen maatregelen heeft getroffen tegen ziekteverzuim en 8% niet is verzekerd tegen de risico's van brand.
Het onderzoek van Delta Lloyd, ter promotie van het pakket Zorg & Inkomen Actief, is in augustus uitgevoerd onder bijna 1.200 dga's of HR-managers van bedrijven met vier tot vijftig medewerkers. Kleine bedrijven blijken vaker een ziekteverzuimverzekering af te nemen dan grote bedrijven. Ook nemen kleine bedrijven vaker zélf maatregelen tegen ziekteverzuim, zoals het aanpassen van de werkplek of het begeleiden van zieke werknemers. In Nederland als geheel kost het ziekteverzuim het mkb € 224 mln per jaar. Bouw en industrie zijn de sectoren die de meeste aandacht voor ziekteverzuim hebben; bedrijven in de zakelijke dienstverlening doen het hier 't minst.

Reageer op dit artikel