nieuws

Aantal minima met zorgpolis geschat op 600.000

Schade

Er zijn geen indicaties dat gemeenten een streep halen door collectieve ziektekostenverzekeringen voor inwoners met lage inkomens. Dat heeft staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken geantwoord op Kamervragen van de SP-fractieleden Sadet Karabult en Renske Leijten (SP).

Aantal minima met zorgpolis geschat op 600.000

Er zouden zo'n 350 gemeenten zijn die een dergelijke voorziening hebben, waar (inclusief kinderen) zo'n 600.000 mensen gebruik van maken. Genoemde cijfers zijn afgeleid van een opgave van het Zwolse intermediairbedrijf BS&F. Dat bureau, zo blijkt uit de antwoorden van De Krom, onderhandelt in opdracht van 300 gemeenten met zorgverzekeraars over inhoud en prijs van de collectieve contracten. "In de besprekingen over nieuwe polissen die nu worden gevoerd met zorgverzekeraars zijn uiteindelijk geen sterk afwijkende wensen naar voren gekomen. Wel heeft BS&F aangegeven dat enkele gemeenten hun bijdrage zullen beperken", zo stelt de staatssecretaris de bezorgde Kamerleden gerust.

Reageer op dit artikel