nieuws

Reaal komt met aov voor hoger opgeleiden

Schade

Reaal heeft een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering ontwikkeld, de Unim Plus-aov. Het product is bedoeld voor directeuren/grootaandeelhouders (dga’s), (para)medici en adviserende beroepsgroepen als (register)accountants, notarissen, financial planners en organisatieadviseurs. Om in aanmerking te komen voor deze aov is minimaal een afgeronde HBO-opleiding nodig.

Reaal komt met aov voor hoger opgeleiden

De Reaal Unim Plus-aov werkt met verzekerde daguitkeringen, die kunnen variëren tussen € 40 en € 500 (bij een leeftijd tot 35 jaar) of € 600 (vanaf 35 jaar). De maximale uitkeringen per jaar bedragen respectievelijk € 182.500 en € 219.000. Zelfstandig ondernemers kunnen maximaal 80% verzekeren van de gemiddelde winst uit onderneming in de voorgaande drie kalenderjaren; voor dga's geldt een maximum van 80% van het gemiddelde loon in de laatste drie jaar in de betreffende vennootschap.
Gedurende de eerste drie jaar geldt een instapkorting op de premie van 25% in het eerste, 15% in het tweede en 5%  in het derde jaar. De maximale acceptatieleeftijd is 55 jaar. Een medische keuring is verplicht als de verzekerde daguitkering € 274,00 of hoger is, of meer bedraagt dan € 60 bij aanvragers van 46 jaar of ouder.

Reageer op dit artikel