nieuws

Crielaars nieuwe directeur Slachtofferhulp Nederland

Schade

Harry Crielaars (54) wordt per 1 december de nieuwe algemeen directeur van Slachtofferhulp Nederland. Hij volgt Jaap Smit op die per 1 juni voorzitter werd van het CNV. Crielaars is momenteel directeur/bestuurder bij Stichting Divers in Den Bosch en Vught, een welzijnsonderneming met ruim 1.000 vrijwilligers en zo’n 165 beroepskrachten.

Crielaars nieuwe directeur Slachtofferhulp Nederland

Crielaars heeft zijn sporen verdiend bij verschillende organisaties in de publieke sector. Van 1999 tot 2003 was hij directeur van Greenpeace Nederland. Daarvoor was hij zeven jaar directeur van de Alzheimerstichting en daarvoor vijf jaar plaatsvervangend directeur van seniorenorganisatie ANBO. Crielaars beschikt daardoor over een uitgebreid (internationaal) netwerk in de politiek, bij overheden, patiëntenverenigingen, zorginstellingen en wetenschappelijke instellingen.

Reageer op dit artikel