nieuws

CED doet certificering over aan Kiwa

Schade

CED heeft overeenstemming bereikt met kwaliteitszorgbedrijf Kiwa Nederland over de verkoop van de certificeringactiviteiten die vallen onder de labels SCM, NCP en Certoplan. Vanaf 1 januari 2011 zal vanuit een nieuwe vestiging in Gouda worden geopereerd onder de bestaande handelsnamen Kiwa, CertoPlan, NCP en SCM. De 26 betrokken CED-medewerkers gaan allemaal over naar Kiwa.

CED doet certificering over aan Kiwa

Voor CED past deze stap goed in de aangescherpte strategische richting, waarin focus, professionalisering en internationale expansie sleutelwoorden zijn, aldus Mike van Emmerik, als lid van de raad van bestuur verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten van CED. "De certificeringactiviteiten lagen te ver af van wat wij als onze kernactiviteiten hebben gedefinieerd en komen beter tot hun recht in de gespecialiseerde omgeving waarin Kiwa opereert."
Eveneens in het kader van een scherpere marktpositionering heeft CED per
1 oktober de merkenstructuur, logo en huisstijl vernieuwd. De organisatie telt voortaan vijf business units: Claims Services, BrandVaria, Automotive, Mens en Forensic. Daarnaast zullen  EMN Expertise, HDS Groep, Meditel en Interiura onder eigen label blijven opereren, met de toevoeging 'een CED-onderneming'.

Reageer op dit artikel