Autoverzekering: nieuwe generatie biedt premie op maat

Autoverzekering: nieuwe generatie biedt premie op maat

Vandaag introduceert assuradeur Turien & Co nieuwe autoverzekeringsproducten, die online kunnen worden afgesloten. Het gaat om een volledig nieuwe autoverzekeringslijn, die als doel heeft dat voor elk risico een op maat gemaakte premie aangeboden kan worden.

De automarkt is sterk aan het veranderen. Voertuigen worden namelijk in toenemende mate voorzien van technologie. Denk hierbij aan parkeersensoren, lane assists, adaptieve koplampen en distance control. Door deze systemen zullen er in de toekomst minder schades zijn dan wel tot minder letsel leiden, maar als er een schade is dan zal de schade aan de auto in veel gevallen hoger uitvallen. Dit komt doordat ook de technologie vaak vervangen moet worden en vervolgens opnieuw moet worden ingesteld. Hierbij verschillen de herstelkosten per merk, model, type en bouwjaar van de auto sterk. Ook zal de impact sterk per rijhulpsysteem verschillen. De technologische ontwikkelingen in de automarkt, nieuw ontwikkelde modellen en inzichten en de opkomst van de elektrische auto waren de aanleiding voor een upgrade onder de motorkap.

Een begrip in de markt

De ontwikkelingen in de auto-industrie inspireerde Turien bij de productontwikkeling van de nieuwe PPP-lijn. Die is al decennia een succes en voor veel adviseurs en klanten een begrip in de markt. De Primair autoverzekering is met name geschikt voor (jong) gebruikte auto’s. De Prima is gericht op nieuwe auto’s en tot slot is er de Premium voor exclusieve auto’s.

De assuradeur wil de producten voor de klant herkenbaar houden en tegelijkertijd de producten vernieuwen op basis van de laatste inzichten en technologie. De nieuwe generatie autoverzekeringen krijgen daarom de toevoeging XL. Ook qua uiterlijk blijven de producten herkenbaar.

De nieuwe autoverzekeringen

De nieuwe generatie autoverzekeringen is dus gebaseerd op de bekende formatie: de Primair XL, Prima XL en Premium XL kunnen vanaf vandaag worden afgesloten.

De productnamen blijven misschien grotendeels hetzelfde, maar op het gebied van de voorwaarden en premies verandert er een heleboel. De dekking wordt op diverse punten uitgebreid en de voorwaarden zijn nog beter leesbaar. Daarnaast voegen wij een elektrische autoverzekering aan ons productenpalet toe, de Prima XL Elektrische autoverzekering.

Fijnmazige premieberekening

Bij de XL-autoverzekeringen worden de premies beter afgestemd op de specifieke auto met al zijn (veiligheids-)systemen. Hiervoor heeft Turien een innovatief algoritme ontwikkeld dat gebruik maakt van een veelheid aan data over de auto. Dit algoritme maakt een inschatting op basis van verschillende autokenmerken, de aanwezige informatie over de verzekerde en demografische gegevens. Op basis van deze schadelast wordt een op maat gemaakte premie berekend voor de klant, die helemaal is afgestemd op zijn of haar persoonlijke situatie.

Diefstalpreventie

Voor de beveiliging is niet alleen de waarde van de auto leidend, maar de diefstalgevoeligheid in combinatie met de waarde, ingebouwde beveiliging en leeftijd van de auto. Aan de hand van een geavanceerd model kan Turien per auto de diefstalgevoeligheid berekenen en bepalen wat de minimale beveiligingseisen zijn waaraan de auto voor de verzekering moet voldoen. Hiermee neemt de kans op diefstal sterk af. Voldoet de beveiliging van de auto nog niet, dan schakelt Turien gespecialiseerde partners in, om er voor te zorgen dat de auto adequaat wordt beveiligd.

Klaar voor de toekomst

Met de verbeterde PPP-XL-lijn is de assuradeur klaar voor de toekomst. Niet alleen kunnen nu vermogende particulieren met een premium auto een nog betere propositie krijgen, ook klanten uit het rijkgevulde middensegment kunnen nu deze service verwachten.
De nieuwe autoverzekeringsproducten zijn vanaf vandaag af te sluiten in het portaal Mijn Turien. Voor meer informatie kun je ook naar de website van Turien.

Dit artikel is gesponsord door Turien & Co.