nieuws

Hanny Kemna voorzitter Raad van Commissarissen bij MN

Pensioen 949

Hanny Kemna RE CISA is de nieuwe voorzitter (president-commissaris) van de Raad van Commissarissen van MN, pensioenuitvoerder voor de sectorfondsen Metalektro (PME), Metaal & Techniek (PMT) en Koopvaardij. Zij is de opvolger van Ella Vogelaar.

Hanny Kemna voorzitter Raad van Commissarissen bij MN

Kemna is sinds 2016 commissaris van MN, met onder andere ICT in haar portefeuille. Ze is lid van de change commissie en nu ook van de renumeratie- en benoemingscommissie. Tot 2014 was ze IT-auditor en partner bij Ernst &Young.

Vogelaar treedt terug als commissaris van MN, nadat haar termijn eerder met een half jaar werd verlengd. De voormalig minister was commissaris van MN en lid van de renumeratie- en benoemingscommissie sinds februari 2011.

MN beheert een vermogen van circa € 135 miljard voor diverse pensioenfondsen in Nederland. MN voert de pensioenadministratie, inkomensverzekeringen en sociale regelingen uit voor bijna 2 miljoen mensen en ruim 36.000 werkgevers. Bij MN werken circa 1.000 mensen.

Reageer op dit artikel