nieuws

Theo Kocken over nieuw pensioenstelsel: ‘Ik denk dat er niks gaat gebeuren’

Pensioen 1280

Theo Kocken, hoogleraar Risicomanagement en CEO van Cardono, gelooft niet dat er daadwerkelijk een nieuw pensioenstelsel komt. Kocken zegt dit in een interview op de site van het Verbond van Verzekeraars. 

Theo Kocken over nieuw pensioenstelsel: ‘Ik denk dat er niks gaat gebeuren’

“Ons pensioenstelsel is veel te ingewikkeld geworden, maar wat de SER voorstelt, gaat natuurlijk nooit gebeuren”, aldus Kocken in het tweede deel van de interviewreeks ‘In gesprek met…’ waarin een stakeholder een actueel thema belicht. “De SER wil zoveel buffers inbouwen dat het alleen maar nóg ingewikkelder wordt”, vervolgt Kocken.

Minder complex stelsel

Hij neemt in het interview de lezer mee naar zijn wereld van spaarpotten, persoonlijke pensioenplannen en de polder. Kocken gelooft er niets van dat de polder nog met een oplossing komt, ondanks zijn pleidooi voor een minder complex stelsel. “Toen minister Koolmees zei dat je de polder niet onder druk moet zetten, wist ik genoeg. En ik geef hem nog gelijk ook. Ik denk dat er niks gaat gebeuren.”

 

Reageer op dit artikel