nieuws

Hypotheekshop: ‘Pensioenfondsen en regiepartijen worden belangrijkste geldverstrekkers’

Pensioen 2384

Zes ‘regiepartijen’ en verzekeraars die in Nederland actief zijn zullen volgens De Hypotheekshop de komende jaren fors meer pensioenkapitaal investeren in hypotheken. Die zes partijen zijn volgens De Hypotheekshop Syntrus, Munt, Aegon, ASR, bijBouwe en Nationale Nederlanden.

Hypotheekshop: ‘Pensioenfondsen en regiepartijen worden belangrijkste geldverstrekkers’

“Pensioen Pro magazine voorspelde recent dat alle genoemde aanbieders de komende jaren fors meer pensioenkapitaal zullen investeren in hypotheken. Op dit moment investeren pensioenfondsen met circa 2% tot 3% nog slechts een beperkt deel van hun totale vermogen in hypotheken”, zo schrijft de franchiseketen in een nieuwsbrief.

Stevige concurrentie

De Hypotheekshop voorspelt zelf dat aan het eind van dit jaar ‘…(d)e helft van alle actieve geldverstrekkers bestaan uit regiepartijen en pensioenfondsen. Hierdoor neemt de toch al stevige concurrentie verder toe, zeker op de lange rentevaste perioden als 20 en 30 jaar vast, en de hypotheken hoger dan 80% van de woningwaarde”.

 

Reageer op dit artikel