nieuws

Scildon de boer op met collectief pensioen

Pensioen 1248

Scildon de boer op met collectief pensioen

Scildon, voorheen Legal & General, start deze maand met een omvangrijke mediacampagne om haar naamsbekendheid op het gebied van pensioen te verhogen. De verzekeraar benadrukt bij de distributie van pensioenverzekeringen exclusief te blijven samenwerken met onafhankelijk financieel adviseurs.

Pensioen is een van de drie kernactiviteiten van Scildon, voorheen Legal & General Nederland, en sinds april dit jaar onderdeel van het Britse Chesnara. Daarnaast richt de verzekeraar uit Hilversum zich op overlijdensrisicoverzekeringen en vermogensopbouw.

Naamsbekendheid verhogen

Voor de kernactiviteit collectief pensioen wordt in de komende maanden gestart met een omvangrijke corporate campagne, waarbij Scildon onder meer radiocommercials en billboards in zal zetten. Michel van Dam, commercieel directeur Scildon: “Door een krachtige meerjarige aanwezigheid in de media willen wij de naamsbekendheid van Scildon verhogen. Daarbij zullen we blijven communiceren dat wij exclusief samenwerken met onafhankelijk financieel adviseurs. Zeker voor het product collectief pensioen geloven wij dat het in het belang van de werkgever en de werknemers is om alleen met professionele ondersteuning deze belangrijke secundaire arbeidsvoorziening aan te bieden.”

Ordernemingen tot 250 werknemers

Scildon richt zich met haar pensioenpropositie op werkgevers in het MKB tot ca. 250 werknemers. Binnen dit segment groeit Scildon hard. Met de corporate campagne die gericht is op financieel adviseurs, accountants en MKB ondernemers wil Scildon de groei versnellen. “Het pensioenstelsel zal in de komende jaren veranderen”, aldus Van Dam. “Wij verwachten dat de richting van deze veranderingen onderdeel is van de uitkomsten van het huidige formatie-overleg. Gelet op de adviezen van de SER zullen de veranderingen vooral liggen op meer individuele keuzen voor de deelnemers, meer flexibiliteit en betere transparantie van kosten en rendement.”

Reageer op dit artikel