nieuws

Pensioen Unisys naar De Nationale

Pensioen 1613

De Nationale APF gaat de pensioenregeling uitvoeren van de Stichting Pensioenfonds Unisys Nederland (SPUN). Vanaf 1 januari 2018 gaat het algemeen pensioenfonds van NN Investment Partners en pensioenbeheerder AZL de pensioenuitvoering en het vermogensbeheer verzorgen van voor de 2.700 deelnemers van SPUN. Het gaat om een beheerd vermogen van € 485 mln.

Pensioen Unisys naar De Nationale

Het is het derde fonds waarvoor De Nationale de pensioenregeling gaat verzorgen: eerder werden AZL en McCain al klant. In totaal gaat het beheerd vermogen van De Nationale APF naar € 750 mln. Volgens SPUN-voorzitter Wim Brandse is het fonds twee jaar bezig geweest om een uitvoerder te vinden. DNB moet nog wel goedkeuring verlenen voor de overdracht.

Vijf verzekeraars-APF’s

Er zijn nu zeven algemene pensioenfondsen, waarvan er vijf zijn opgericht door verzekeraars: Aegon/TKP (Stap), ASR (het Nederlandse Pensioenfonds), Achmea (Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds), Delta Lloyd (Delta Lloyd APF) en Nationale-Nederlanden (de Nationale). Daarnaast hebben Unilever en PGGM een eigen APF.

Reageer op dit artikel