nieuws

Pensioenen Arcadis gaan over naar Het nederlandse pensioenfonds

Pensioen 1331

Stichting Pensioenfonds Arcadis Nederland verplaatst haar pensioenregeling naar Het nederlandse pensioenfonds, het algemeen pensioenfonds (APF) van verzekeraar ASR. De collectieve waardeoverdracht van de pensioenregeling van Arcadis bedraagt circa € 1,1 miljard.

Pensioenen Arcadis gaan over naar Het nederlandse pensioenfonds

De pensioenaanspraken van het Acardis Pensioenfonds worden ondergebracht in een eigen kring bij Het nederlandse pensioenfonds. In totaal gaat het om ruim 7.900 deelnemers, waaronder 2.100 actieve, 3.200 niet-actieve deelnemers en ongeveer 2.600 pensioengerechtigden.

Niet van deze tijd

Volgens Bram Mommers, voorzitter van het Arcadis Pensioenfonds, past een eigen ondernemingspensioenfonds steeds minder bij deze tijd. “Door onder meer nieuwe en steeds ingewikkeldere wettelijke regelingen nemen de inspanningen, risico’s en uitvoeringskosten toe, terwijl de voordelen zoals de mogelijkheid van een onderscheidende pensioenregeling afnemen.”

Ondernemingspensioenfonds

Bij het nederlandse pensioenfonds, het door ASR opgerichte APF, sloten zich in een jaar tijd al drie werkgevers aan. Folkert Pama, directeur sales en klantbediening bij het pensioenbedrijf van ASR, noemde eerder deze maand de vraag of en en welke ondernemerspensioenfondsen zouden gaan overstappen naar het APF de belangrijkste ontwikkeling.

José Suarez Menendez, voorzitter bij Het nederlandse pensioenfonds, is trots op de komst van een “gerenommeerd” ondernemingspensioenfonds als Arcadis. “Het bevestigt dat we de juiste keuzes hebben gemaakt als het gaat om de governance van het fonds en ons geloof dat je door samen te werken verder komt.”.

Reageer op dit artikel