nieuws

Carla Moonen nieuwe voorzitter pensioenfonds PFZW

Pensioen 1095

Carla Moonen nieuwe voorzitter pensioenfonds PFZW

Carla Moonen (53) wordt per 1 maart 2017 de nieuwe bestuursvoorzitter van pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Zij is de opvolger van Hans Alders die de maximale zittingstermijn heeft bereikt.

Ir. Carla Moonen is op dit moment dijkgraaf van het waterschap Brabantse Delta. Tevens is zij lid van de raad van toezicht van MVO Nederland en het Groene Brein. Daarnaast is zij Member of the Global Green Growth Forum.

Van 2008 tot 2013 was zij Raadadviseur van het Kabinet van de Minister-president. Daarvoor was zij plaatsvervangend Directeur van de Inspectie der Rijksfinanciën. Moonen stelt uit te kijken naar haar nieuwe rol als voorzitter van PFZW. “De komende jaren staat er veel te gebeuren in de pensioenwereld en de uitdagingen zijn groot. Juist in deze periode waarin het pensioenstelsel grondig wordt aangepast, wil ik mij hard maken voor een goed pensioen voor werknemers in de sector zorg en welzijn. Zij verdienen het”.

PFZW is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van ruim 2,6 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het pensioenfonds  had in het derde kwartaal van 2016 een belegd vermogen van € 185 miljard.

 

Reageer op dit artikel