nieuws

AFM gaat pensioenregeling bij APF onderbrengen

Pensioen 1393

AFM gaat pensioenregeling bij APF onderbrengen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vandaag een Europese aanbesteding uitgeschreven om de uitvoering van haar pensioenregeling onder te brengen bij een algemeen pensioenfonds (APF). De toezichthouder verwacht met het aansluiten bij een APF schaalvoordelen en een besparing in de uitvoeringskosten te realiseren.

De AFM heeft in de afgelopen maanden, samen met De Nederlandsche Bank (DNB) onderzocht of er voor beide pensioenfondsen mogelijkheden waren voor samenwerking, bijvoorbeeld door het gezamenlijk onderbrengen de pensioenregelingen in een APF. In april werd al duidelijk dat van die laatste gedachte niets terecht zou komen. “Vooralsnog is er bij DNB en haar pensioenfonds (…) geen urgentie voor een wijziging in de pensioenuitvoering, waardoor de AFM nu voor een andere oplossing kiest.”

Commotie over duur eigen pensioenfonds
Het eigen pensioenfonds ‘Pensioenfonds AFM’ is een klein fonds met relatief hoge uitvoeringskosten. Begin vorig jaar ontstond er veel commotie over het dure eigen pensioenfonds van de toezichthouder dat nog geen duizend deelnemers telt.

Tot 12 januari 2017 kunnen algemene pensioenfondsen zich inschrijven voor de Europese aanbesteding. De AFM verwacht medio 2017 meer informatie te kunnen geven over een eventuele aansluiting bij een APF.

 

Reageer op dit artikel