nieuws

Kamervragen over tekorten bij pensioenfondsen AFM en DNB

Pensioen 1418

Kamervragen over tekorten bij pensioenfondsen AFM en DNB

De toezichthouders op de pensioensector, AFM en DNB, kampen met tekorten bij hun eigen pensioenfondsen als gevolg van de lage rente. Paul Ulenbelt (SP) wil er meer van weten en heeft Kamervragen gesteld aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Veel adviseurs en uitvoerders van pensioenfondsen staan er met hun eigen pensioenen niet goed voor, zo bleek deze week uit een inventarisatie van het Financieele Dagblad. En ook de toezichthouders op de pensioensector kampen met tekorten bij hun eigen pensioenfondsen.

Dat zelfs de pensioenspecialisten niet in staat zijn om hun pensioenen uit de gevarenzone te houden, laat zien hoe lastig de huidige marktomstandigheden, en dan met name de extreem lage rente voor pensioenfondsen zijn, zo concludeerde het FD.

Kamerlid Paul Ulenbelt wil er meer van weten. Hij vraagt het volgende aan Jetta Klijnsma: “Deelt u de mening dat De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geheel zelf verantwoordelijk zijn voor de problemen bij hun pensioenfondsen? Zo nee, wat zijn de oorzaken van de problemen bij deze fondsen en wat gaat u doen om dit op te lossen?”

Reageer op dit artikel