nieuws

Ontevreden pensioenfondsen weg bij Syntrus Achmea

Pensioen

Ontevreden pensioenfondsen weg bij Syntrus Achmea

Pensioenfondsen die bij Syntrus Achmea Pensioenbeheer zijn aangesloten zijn ontevreden over de dienstverlening. De Telegraaf meldt dat de fondsen vanwege een administratieve chaos vertrekken bij de pensioenbeheerder.

Het Pensioenfonds voor de Banden- en Wielenbranche, dat overstapte naar AZL wordt aangehaald. “We waren het zat bij Syntrus Achmea”, zegt secretaris Ruud Spuijbroek. Hij zegt dat de invoering van een nieuw administratiesysteem in 2014 ‘faliekant mislukt’ is. Nieuwe deelnemers van het fonds zouden niet binnen de wettelijke termijn van drie maanden een welkomstbrief ontvangen.

Het Pensioenfonds voor de Banden- en Wielenbranche is niet de enige met klachten. Het Pensioenfonds Zoetwaren stapt deze maand over naar TKP Pensioen. Het Pensioenfonds voor Architectenbureaus is nog in overleg met Syntrus Achmea Pensioenbeheer.

Syntrus Achmea laat in een reactie weten dat het in het geval van het Pensioenfonds voor de Banden- en Wielenbranche gaat om problemen uit 2014 die inmiddels zijn opgelost. De achterstand met de welkomstbrieven is in 2015 weer ingelopen, zegt de beheerder. Syntrus Achmea verwacht ook niet dat er meer fondsen zullen vertrekken. Het heeft op dit moment een contract met 50 fondsen. Daarvan hebben er 13 in 2015 verlengd, de overige fondsen hebben nog een doorlopend contract.

Reageer op dit artikel