nieuws

Zwitserleven ondertekent de Paris Pledge for Action

Pensioen

Zwitserleven ondertekent de Paris Pledge for Action

Zwitserleven heeft de Paris Pledge for Action ondertekend. De pensioenverzekeraar wil met deze internationale intentieverklaring het klimaatverdrag, dat deze week door 195 landen werd ondertekend, steunen. “Wij zijn blij met het nieuwe verdrag dat de uitstoot van broeikasgassen moet terugdringen en de opwarming van de aarde beperkt tot maximaal twee graden”, aldus Zwitserleven.

Met het ondertekenen van de Paris Pledge for Action onderschrijven deelnemende organisaties de ambitie van het klimaatverdrag en beloven ze om zelf een bijdrage te leveren aan een veilig, stabiel en leefbaar klimaat. Georgette Fijneman, COO van Zwitserleven, ziet de ondertekening als een krachtig signaal dat aansluit op het verantwoorde beleggingsbeleid van Zwitserleven. “Voor ons is het Zwitserleven Gevoel onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld. Daar dragen wij graag aan bij met ons verantwoorde beleggingsbeleid. Het klimaatakkoord heeft dit alleen maar belangrijker gemaakt. We willen allemaal genoeg inkomen hebben om later van te leven. Maar wel in een wereld die op de pensioendatum nog mooi en de moeite waard is”, zegt Fijneman.

Ook ACTIAM, de verantwoorde fonds- en vermogensbeheerder van onder andere Zwitserleven, heeft de Paris Pledge for Action ondertekend. Dennis van der Putten, hoofd verantwoord beleggen bij ACTIAM: “We zijn blij met het akkoord en de specifieke oproep aan het bedrijfsleven om mee te helpen met de uitvoering ervan. Daar leveren we graag een bijdrage aan. Ook het komende jaar blijft klimaat een centraal thema voor ACTIAM en zullen we de middelen die we als belegger hebben inzetten om klimaatverandering te beperken.”

Reageer op dit artikel