nieuws

Beste financiële tekst is van slagerspensioenfonds

Pensioen

Beste financiële tekst is van slagerspensioenfonds

Els Dolstra van Stichting De Samenwerking: Pensioenfonds voor het slagersbedrijf heeft de Gouden Veer 2015 gekregen voor de beste tekst over geldzaken. Haar tekst over de pensioenregeling 2015 werd beoordeeld als de beste inzending.

De Nationale Schrijfwedstrijd richtte zich dit jaar op de beste tekst in de financiële communicatie, waaronder ook hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De prijs ging dit jaar dus naar Dolstra. “Hoewel het bij pensioenregelingen gaat om een complexe materie, ligt er een brochure om van te smullen”, las het juryrapport, “en dat dan zeker niet alleen vanwege de fraaie illustraties uit het slagersvak. De auteur heeft niet gedacht vanuit de ingewikkelde regeling waarover ze uitleg moest geven, maar is uitgegaan van vragen die bij de doelgroep leven, en heeft gekozen voor aansprekende en verhelderende voorbeelden. Een goed voorbeeld, dat veel navolging verdient.”

De tweede prijs bij de uitreiking in het nieuwe bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank ging naar Marlies Wopereis. Zij schreef de brochure over de Woonhuisverzekering Basis van Nationale-Nederlanden. De jury zei over deze brochure: “Van huis uit zijn polisvoorwaarden een aaneenschakeling van juridische en juridisch-aandoende frasen, vervat in lange zinnen met daarin weer ingebedde bijzinnen, en geschreven in loodzware bewoordingen en met dito constructies. Maar met heldere tekstkopjes, structurerende opsommingen en een directe uitleg van cruciale begrippen weet Marlies Wopereis de lezer te leiden langs juridische klippen en door een moeras met van oorsprong weerbarstige gegevens.”

Reageer op dit artikel