nieuws

FNV wil meer invloed op beleid van pensioenfondsen

Pensioen

FNV wil meer invloed op beleid van pensioenfondsen

Vakbond FNV wil meer invloed op het beleid van de pensioenfondsen. De FNV wil zorgen dat het rendement op een sociale, duurzame en transparante manier wordt behaald. De vakbond hoopt via FNV-bestuurders die zitting hebben in pensioenfondsen invloed uit te oefenen op het beleggingsbeleid.

Daarnaast heeft de FNV een vierjarig project `Comitee on Workers Capital’ van de Wereldwijde Vakbeweging ITUC goedgekeurd. De wereldwijde campagne, waaraan 200 vakbonden deelnemen, heeft als doel om werknemersrechten als doorslaggevend criterium te hanteren bij het investeren van pensioengelden.

Comitee on Workers Capital wil voorkomen, dat pensioenfondsen en verzekeraars investeren in bedrijven en landen waar werknemers- en vakbondsrechten geschonden worden. Ook duurzaamheidseisen, sociale- en grondrechten zijn daarbij, volgens de FNV, belangrijk.

Reageer op dit artikel