nieuws

Finact vergelijkt pensioenproducten

Pensioen

Finact vergelijkt pensioenproducten

Softwarebedrijf Finact introduceert een nieuwe module ‘Productvergelijkingen’. De vergelijkingsmodule maakt niet alleen gebruik van kwalitatieve en kwantitatieve uitgangspunten om producten te vergelijken, maar houdt ook rekening met de eigen ervaringen van de pensioenadviseur.

De pensioenadviseur kan zijn eigen kenmerken op het gebied van communicatie, flexibiliteit, fiscaal/juridische ondersteuning, beleggingsperformance, beleggingskosten, rendement en risicoprofiel meegeven aan de productvergelijking en performance van de productaanbieders.

Onderscheid
Een overzicht van de passendheid van het product wordt automatisch gegenereerd en in de rapportage weergegeven. Onderscheidend verschil met andere vergelijkingspartijen zou zijn dat als er geen pensioenproducten matchen ten opzichte van de ontworpen pensioenregeling, de inhoud of het ambitieniveau van de pensioenregeling in overleg met de werkgever moet worden bijgesteld. “De passendheid van het specifieke product en kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen wordt hiermee zwaar op de proef gesteld”, aldus Finact.

Click & Offreer
Tegelijk met de vergelijkingsmodule introduceert Finact ook de optie Click & Offreer. Hiermee kunnen adviseurs automatisch offertes opvragen bij pensioenuitvoerders. Afhankelijk van de gekozen aanbieder is dat volledig geautomatiseerd of wordt digitale data gekoppeld aan de verzekeraar. Doordat er een terugkoppeling is in het geautomatiseerde proces zou het voor de adviseur direct duidelijk worden welke uitgangspunten binnen het aanvraagproces afwijken van de daadwerkelijke pensioenofferte.

Kosten
De nieuwe vergelijkingsmodule kost € 295 per jaar als aanvulling op het Collectieve Actuariële Pensioenpakket. Het succesvol aanvragen van iedere pensioenofferte kost vervolgens één credit. Finact stelt dat de vergelijking echt onafhankelijk is doordat geen financiële bijdrage van de verzekeraar wordt verlangd voor opname van de verschillende productgegevens in de software.

Reageer op dit artikel