nieuws

Aegon richt algemeen pensioenfonds op

Pensioen

Aegon richt algemeen pensioenfonds op

Aegon en dochterbedrijf TKP richten een algemeen pensioenfonds op genaamd Stap Algemeen Pensioenfonds (Stap). Met de oprichting van Stap wil Aegon een oplossing bieden voor pensioenfondsen die gebukt gaan aan onder de hoge wettelijke eisen en kosten. Ook kunnen ondernemingen die een pensioenregeling willen in een pensioenfondsomgeving terecht bij Stap.

Aegon wijst erop dat veel ondernemingspensioenfondsen en vrijwillige bedrijfstakpensioenfondsen moeite hebben om te voldoen aan de aangescherpte wettelijke normen voor bestuurders. Daarbij is de belasting voor de bestuurders nog groter door de elkaar in snel tempo opvolgende wijzigingen in wet- en regelgeving. Met Stap hopen Aegon en TKP deze groep een alternatief te bieden voor het onderbrengen van een pensioenregeling. “Stap heeft de schaalvoordelen van een groot pensioenfonds en de verantwoordelijkheid ligt bij een professioneel bestuur”, schrijft Aegon.

Volgens de verzekeraar heeft inmiddels een groot aantal klanten interesse getoond in het nieuwe algemeen pensioenfonds. “In Stap realiseren we voor werknemers heldere pensioenen tegen lage kosten en met een optimaal rendement. Precies zoals de wetgever dat beoogt. De onderneming profiteert van de service, het vermogensbeheer en een prijsstelling die normaliter alleen een groot pensioenfonds kan bieden. TKP, de pensioenadministrateur van Stap, heeft een uitstekende reputatie en TKP Investments, de fiduciair manager van Stap, heeft al decennia ervaring met het beleggen van vermogens van pensioenfondsen.”

Ook Achmea heeft bekend gemaakt bezig te zijn met de oprichting van een algemeen pensioenfonds. De verzekeraars spelen in op de aankomende pensioenfondswetgeving. Afgelopen 18 juni werd het wetsvoorstel Algemeen Pensioenfonds door de Tweede Kamer aangenomen. Naar verwachting zal de Eerste Kamer zich na de zomer buigen over de wet en zal de nieuwe regeling vanaf 1 januari 2016 ingaan.

Reageer op dit artikel