nieuws

Gouden handdruk ex-bestuurder kost APG € 1,1 mln

Pensioen

Gouden handdruk ex-bestuurder kost APG € 1,1 mln

Pensioenbelegger APG moet een afkoopsom van ruim € 1,1 mln betalen aan ex-bestuurder Adri van der Wurff. APG weigerde de gouden handdruk in eerste instantie te betalen, maar haalde bakzeil bij de rechter, meldt RTL Nieuws.

Van der Wurff vertrok in april vorig jaar als commercieel directeur bij APG, maar de belegger wilde in eerste instantie de exorbitante vergoeding niet betalen. Van der Wurff kreeg een kwart miljoen mee voor pensioenschade en nog een kwart miljoen als ontslagvergoeding. Maar de ex-bestuurder eiste nog eens zes ton extra ontslagpremie en kreeg daarin gelijk van de rechter, bevestigen APG en Van der Wurff aan RTL.

APG wilde op de gemaakte afspraken terugkomen omdat de hoge vergoeding niet paste in het aangescherpte beloningsbeleid voor de financiële sector en omdat de pensioenbelegger vond dat het niet te verkopen was aan de deelnemers van de pensioenfondsen waarvoor APG belegt. Van der Wurff had daar geen boodschap aan: “APG wilde niet het bedrag betalen dat wij vorig jaar overeen waren gekomen. Daarom moest ik naar de rechter.”

Van der Wurff kreeg daarnaast ook nog een jaar zijn salaris (€ 558.536) doorbetaald, zag RTL in de jaarrekening. Dat stond los van het vroegtijdige vertrek, maar had te maken met een ernstige ziekte. APG: “Het latere vertrek staat los van de ziekte, en was een gevolg van een verschil van inzicht over het te voeren beleid in combinatie met persoonlijke redenen.”

Reageer op dit artikel