nieuws

Awards voor Stichting Calpam-Pensioenfonds en Pensioen 1-2-3

Pensioen

Awards voor Stichting Calpam-Pensioenfonds en Pensioen 1-2-3

Stichting Calpam-Pensioenfonds heeft de Gouden Pensioen Pro Award gewonnen als ‘Beste pensioenfonds van Nederland 2015’. Ook het Verbond van Verzekeraars viel in de prijzen die werden uitgereikt door het FD, Pensioen Pro en IPE.

Calpam-Pensioenfonds kreeg uit handen van Ferry Mingelen de award overhandigd. Uit een shortlist van drie pensioenfondsen, naast Calpam (klein) waren dat het Nedlloyd pensioenfonds (middelgroot) en ABN Amro pensioenfonds (groot), werd Calpam als beste gekozen. Het winnende pensioenfonds heeft een eenvoudig beleggingsbeleid zonder derivaten en met 100% kasstroom-matching, kent geen achterstand in indexatie en nog steeds heeft het fonds een dekkingsgraad van circa 160%.

Ook het Verbond mocht een award ophalen. Samen met de Pensioenfederatie kreeg de brancheorganisatie de innovatieprijs. Die werd uitgereikt voor communicatietool Pensioen 1-2-3.

Reageer op dit artikel