nieuws

Markt mag zegje doen over algemeen pensioenfonds

Pensioen

Markt mag zegje doen over algemeen pensioenfonds

Partijen die hun zegje willen doen over het algemeen pensioenfonds dat op 1 januari 2016 het levenslicht moet zien, kunnen tot 4 juni meedoen aan de internetconsultatie. Staatssecretaris Jetta Klijnsma wil weten wat de markt vindt van de regels over de vergunningseisen, het weerstandvermogen en de afspraken over kosten en kwaliteit van dienstverlening in de uitvoeringsovereenkomst van de nieuwe uitvoerder.

Het algemeen pensioenfonds (APF) is een nieuw soort pensioenfonds dat een bundeling in de uitvoering van pensioenregelingen mogelijk maakt. In eerste instantie zou het wetsvoorstel op 1 juli van dit jaar in werking moeten treden, maar Klijnsma verschoof die datum met zes maanden.

De reden daarvoor was dat de Tweede Kamer op verschillende punten van het wetsvoorstel een nadere duiding verzocht. Klijnsma beloofde toen om op onderdelen meer inzicht te verschaffen. Ook kondigde ze een extra internetconsultatie aan. Begin vorig jaar werd het voorontwerp van Wet algemeen pensioenfonds al geconsulteerd.

Reageer op dit artikel