nieuws

Delta Lloyd ziet winstmarge op nieuwe polissen fors dalen

Pensioen

Delta Lloyd ziet winstmarge op nieuwe polissen fors dalen

Delta Lloyd heeft de winstmarge op nieuwe polissen bij het levenbedrijf  fors zien dalen van 3% naar 1% in het eerste kwartaal van 2015. Het interne rendement daalde tot 6% (10%). De productie bleef min of meer hetzelfde. De premies uit nieuwe productie kwamen een fractie lager uit op € 101 (€ 103) mln.

De premie ineens steeg met 28% naar € 259 mln. Deze stijging heeft te maken met indexatie en nieuwe deelnemers in bestaande contracten. Bij het schadebedrijf bleven de premies min of meer stabiel met € 434 (€ 436) mln. Het totale bruto premie inkomen steeg met 4% naar € 1.394 (€1.343) mln.

Solvabiliteit
De solvabiliteit nam fors toe tot 208% (183%). Deze stijging is mede te danken aan de aandelenemissie in maart. De verzekeraar zit daarmee weer boven de grens van 200% die ze zichzelf opgelegd hadden. Zonder ruime solvabiliteit moet een verzekeraar op last van toezichthouder DNB minder risicovol beleggen.

Pensioen

De corporate pensioenklanten van Delta Lloyd lieten een duidelijke voorkeur zien voor de defined contribution pensioenen. Vooral de hybride pensioenen en de producten van de PPI-instelling BeFrank waren in trek. Delta Lloyd stelt dat zij haar sterke marktpositie in de defined contribtion markt behoudt en dat zij marktleider was als het gaat om de jaarlijkse premies ‘new business’ met een marktaandeel van 45% in 2014. BeFrank blijft marktleider in de PPI-markt met een beheerd vermogen van ongeveer € 463 mln.

 

Reageer op dit artikel