nieuws

VMDeerenberg neemt Koster Verzekeringen over

Pensioen

VMDeerenberg neemt Koster Verzekeringen over

De in Alphen aan den Rijn gevestigde intermediairbedrijven VMDeerenberg en Koster Verzekeringen gaan samen. Eigenaar Wim Koster heeft de aandelen in zijn bedrijf verkocht aan Herman Broere, de eigenaar van VM Deerenberg. Daarmee ontstaat een van de grootste intermediairbedrijven in het Groene Hart met een omzet van ruim € 5 mln.

Beide bedrijven blijven voorlopig onder de eigen naam actief. “Iedereen houdt ook zijn vertrouwde contactpersonen. In de komende jaren zal, waar dat voor de cliënt een beter aanbod oplevert, de dienstverlening in elkaar worden geschoven.” Wim Koster (links op de foto) noemt de verkoop van zijn 30 jaar geleden opgerichte bedrijf, dat hij samen met Jolanda van Mil (midden) leidde, een “logische stap”. “We hebben voor VMDeerenberg gekozen omdat daarmee de meeste zekerheid wordt geboden voor onze cliënten en voor onze medewerkers die allemaal meegaan naar de nieuwe organisatie.” Broere (rechts) roemt vooral de pensioenadviestak van Koster. “Naast goede adviezen heeft Koster met unieke online ondersteuning de administratie van en communicatie over pensioenregelingen heel goed op orde. Dit is heel onderscheidend in de markt.”

Directie
Koster treedt komende maand terug uit de directie; Broere gaat de onderneming leiden. “Wim Koster zal de nieuwe directie uiteraard achter de schermen adviseren en begeleiden. Jolanda van Mil zal de komende jaren aan de onderneming verbonden blijven. Jan Zwiers zal dan als mededirecteur aantreden. Hij zal samen met Edgar Gilijamse haar bij het contact met onze pensioenrelaties ondersteunen.”

Beide bedrijven gaan vallen onder de holding VMD Koster Groep en zijn goed voor 66 werknemers en ruim 30.000 klanten die samen ruim 70.000 polissen via VMDeerenberg of Koster hebben lopen. De totale omzet uit urendeclaraties, abonnementen en provisie bedraagt € 5,2 mln. Daarmee groeit de combinatie tot een van de 65 grootste intermediairbedrijven van ons land. Behalve in Alphen aan den Rijn is er ook een vestiging in Bodegraven.

Reageer op dit artikel