nieuws

Van Lanschot gaat Evi ook inzetten voor pensioen

Pensioen

Van Lanschot en Kempen Capital Management gaan hun online tool Evi ook inzetten voor vermogensopbouw voor het pensioen. De partijen willen met de tool die tot nu toe voor vermogensbeheer werd gebruikt nu ook inspelen op de veranderende pensioenmarkt.

Van Lanschot gaat Evi ook inzetten voor pensioen

Evi Pensioen biedt in aanvulling op de verplichte pensioenopbouw een oplossing voor het bruto- en nettopensioen:

  • Evi Pensioenbeleggen: de bruto-variant in Box 1 met fiscale aftrek van lijfrentepremies voor inkomens tot € 100.000 als sprake is van een pensioentekort;
  • Evi Netto Pensioenbeleggen: de netto-variant met een vrijstelling in Box3 voor inkomens boven de € 100.000.

Van Lanschot schrijft: “Evi Pensioen maakt het mogelijk om pensioen op te bouwen met een fiscaal voordeel. Evi Pensioen belegt automatisch met een life-cycle structuur. Naast keuzevrijheid en spreiding over verschillende aanbieders biedt Evi Pensioen het voordeel van een eigen beleggingsrekening die zorgt voor behoud van vermogen bij overlijden en flexibiliteit bij het wisselen van baan.” De tool kost € 49 per jaar aan vaste kosten en gemiddeld 0,85% over het belegd vermogen aan kosten voor het beheren van de beleggingsfondsen.

Bedrijven
Evi Pensioen is op dit moment beschikbaar voor bedrijven en belangenorganisaties die deze oplossing willen aanbieden aan hun werknemers of leden. De toepassing voor particulieren volgt in de tweede helft van 2015, waarmee Van Lanschot mikt op de zzp’ers. Richard Bruens, lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot: “Het lukt maar weinig mensen om hun pensioenopbouw de tijd en aandacht te geven die het eigenlijk nodig heeft. Tegelijkertijd is dat harder nodig dan ooit. Met Evi Pensioen kunnen we ondernemers, zzp’ers en werknemers ontzorgen bij de opbouw en het behoud van hun pensioenvermogen.”

Reageer op dit artikel