nieuws

Is er een betere en professionele pensioenmarkt?

Pensioen

Heeft de deelvergunning Wft-pensioen geleid tot een betere en professioneler pensioenadviesmarkt? Is er in de MKB-markt bereidheid om te betalen voor pensioenadvies? Wat is het belangrijkste punt voor de agenda van pensioenverzekeraars?

Is er een betere en professionele pensioenmarkt?

Deze vragen stelt am: in een kort onderzoekje in aanloop naar het event am:pensioenstrijd op 17 maart in Maarssen. Onder de deelnemers worden tien gratis kaarten verloot.

Wakker
Tijdens am:pensioenstrijd staat de pensioenadviesmarkt centraal. Waar liggen werkgever, adviseur, verzekeraar en toezichthouder wakker van? Ze verschijnen allevier op het podium. Toezichthouders Anneke van Es en Rudy van Leeuwen zullen vertellen hoe de AFM tegen de huidige pensioenmarkt aankijkt. Jeroen van Oostveen vertegenwoordigt als directeur/eigenaar van Materia bv de werkgevers. Hij heeft een originele kijk op de manier waarop hij bediend wil worden door adviseur en verzekeraar. Arthur van der Wal, sinds medio vorig jaar directeur van het pensioenbedrijf van Nationale-Nederlanden zal uitleggen hoe de verzekeraar opereert in het steeds veranderende werkveld. Jasper Vrieling van Vrieling Adviesgroep doet hetzelfde vanuit het perspectief van de adviseur: waar liggen kansen en waar ligt hij wakker van?

Rust
Tim Burggraaf, partner bij Mercer, zal in een plenaire inleiding de uitdagingen van het werkveld schetsen: “Veel werkgevers lijken de pensioendiscussies moe en willen rust op het pensioendossier. Tegelijkertijd blijkt er weinig vertrouwen te zijn in de sector en komt de staatssecretaris met de Nationale Pensioendialoog. Gaat dat alles weer op zijn kop zetten of is er sprake van veel woorden, maar weinig actie? En wat kunnen we verwachten van de 100.000 euro grens? Hebben we een nieuwe knop om aan te draaien gemaakt? Kunnen individuen het zelf wel aan? Voor welke partijen liggen er kansen en voor wie niet meer?”

Klik hier om de vragen in te vullen.

Reageer op dit artikel