nieuws

Pensioenvierhoek op het podium tijdens am:pensioenstrijd

Pensioen

Werkgever, adviseur, verzekeraar en toezichthouder, ze zijn allemaal present tijdens am:pensioenstrijd, een event voor de pensioenprofessional op 17 maart in Inn Style in Maarssen. Het is 2015. Het stof is neergedaald. De markt is uitgedund. Tegelijk ligt er meer werk dan ooit voor pensioenprofessionals.Hoe nu verder?

Pensioenvierhoek op het podium tijdens am:pensioenstrijd

De toezichthouder introduceerde de deelvergunning voor pensioenadvisering nadat in 2010 uit een vernietigend rapport bleek dat driekwart van de pensioenadviezen aan het MKB onder de maat was. Nadien is er veel gebeurd in de markt. Die is nu overzichtelijker en professioneler, wordt vaak gezegd. Op 17 maart zal de toezichthouder vertellen of het stof echt is neergedaald. Heeft het uitdunnen geleid tot meer kwaliteit? Is de pensioenadviseur klaar voor de toekomst?

Kansen
Jeroen van Oostveen vertegenwoordigt als directeur/eigenaar van Materia bv de werkgevers. Hij heeft een originele kijk op de manier waarop hij bediend wil worden door adviseur en verzekeraar. Arthur van der Wal, sinds medio vorig jaar directeur van het pensioenbedrijf van Nationale-Nederlanden zal uitleggen hoe de verzekeraar opereert in het steeds veranderende werkveld. Jasper Vrieling van Vrieling Adviesgroep doet hetzelfde vanuit het perspectief van de adviseur: waar liggen kansen en waar ligt hij wakker van?

Nieuwe knop
Tim Burggraaf, partner bij Mercer, zal in een plenaire inleiding de uitdagingen van het werkveld schetsen: “Veel werkgevers lijken de pensioendiscussies moe en willen rust op het pensioendossier. Tegelijkertijd blijkt er weinig vertrouwen te zijn in de sector en komt de staatssecretaris met de Nationale Pensioendialoog. Gaat dat alles weer op zijn kop zetten of is er sprake van veel woorden, maar weinig actie? En wat kunnen we verwachten van de 100.000 euro grens? Hebben we een nieuwe knop om aan te draaien gemaakt? Kunnen individuen het zelf wel aan? Voor welke partijen liggen er kansen en voor wie niet meer?

Erbij zijn? Klik hier om in te schrijven.

Reageer op dit artikel