nieuws

Aegon introduceert een persoonlijk pensioenproduct

Pensioen

Aegon gaat per 1 januari 2015 het Aegon Persoonlijk Pensioen op de markt brengen. Met dit pakket producten kunnen klanten eventuele tekorten in ouderdoms- en nabestaandenpensioen compenseren door geld opzij te zetten bij de verzekeraar.

Aegon introduceert een persoonlijk pensioenproduct

Aegon voelt een dusdanige urgentie om mogelijkheden aan te bieden om de pensioentekorten aan te vullen dat de verzekeraar het Persoonlijk Pensioen al op de markt brengt zonder dat de wetgeving helemaal rond is. Het pakket is bedoeld voor werknemers die meer dan € 100.000 per jaar verdienen. De verzekeraar schrijft: “Aegon biedt werkgevers de mogelijkheid in hun pensioenregeling nettopensioen op te nemen, óók als ze hun pensioenregeling elders hebben ondergebracht. Mochten de kabinetsplannen anders uitpakken dan nu verwacht, dan past Aegon het product daarop aan.”

Nabestaandenpensioen
Aegon vervolgt: “De aanvulling van het ouderdomspensioen gebeurt vanuit een beschikbarepremieregeling; het nabestaandenpensioen wordt aangevuld met een nabestaandenpensioen op risicobasis. Voor beide dekkingen geldt: de premies worden uit het nettoloon betaald, de uitkering is ook netto. Er wordt bij aanvang van het aanvullende nabestaandenpensioen geen medische waarborg gevraagd.”

Aegon biedt ook een bijspaarmogelijkheid voor de terugval in pensioenopbouw van gemiddeld 12%. Daarover schrijft de verzekeraar: “Werknemers die bij Aegon pensioen opbouwen krijgen binnenkort een persoonlijk bericht waarin wordt uitgelegd welke terugval in pensioen voor hen geldt, en hoe die met een combinatie van (geblokkeerd) beleggen in life cycle fondsen en sparen, plus een Anw-hiaatverzekering kan worden gecompenseerd.”

Aegon organiseerde vorige week een webinar over het nieuwe product. Die is hier terug te zien.

Reageer op dit artikel