nieuws

Werkgever voor netto pensioen niet gehouden aan verplichtstelling

Pensioen

Werkgever voor netto pensioen niet gehouden aan verplichtstelling

Bezorgdheid

Staatssecretaris Klijnsma zei de bezorgdheid van de VVD te begrijpen dat het door de verplichtstelling voor verzekeraars niet meer mogelijk zou zijn om in een bepaalde bedrijfstak een nettolijfrente uit te voeren. “Ik ben bereid om hier ruimte voor te scheppen.” Klijnsma wil dit regelen in het vrijstellings- en boetebesluit van de Wet verplichte deelneming in een bedrijfstakpensioenfonds. “Voor het deel nettolijfrente van de verplichtstelling kan dan een vrijstelling worden verleend aan een werkgever. Hierbij geldt wel als voorwaarde dat er een gelijkwaardige regeling door de verzekeraar geboden moet worden. Ik wil heel nauwgezet kijken naar de precieze voorwaarden voor de dispensatie van het een en ander. Dus de nadere uitwerking nemen wij ter hand.”

Reageer op dit artikel