nieuws

Pensioenfonds Aon wordt mogelijk naar België verplaatst

Pensioen

Het pensioenfonds van risicoadviseur Aon denkt erover na om de pensioenregeling bij de zuiderburen onder te brengen. Volgens het Financieel Dagblad zijn de deelnemers al op de hoogte gebracht van de mogelijke verplaatsing naar België.

Pensioenfonds Aon wordt mogelijk naar België verplaatst

Dat België wordt gezien als een aantrekkelijker pensioenland dan Nederland zou een van de overwegingen zijn van Aon. “De financieringseisen in België zijn anders”, zegt René Mandos, voorzitter van het pensioenfonds. “Daardoor is de kans op een tekort daar kleiner. En als er een tekort ontstaat, moet de werkgever geld bijstorten in België. De pensioenen zijn dus goed geborgd.”

Discussie
Als de verhuizing doorgaat zou Aon na financieel dienstverlener Euroclear, farmaciebedrijf Johnson & Johnson en contactlensproducent Alcon de vierde internationaal opererende partij zijn dat het Nederlandse pensioenfonds naar België verplaatst. Daar worden ook fondsen uit andere EU-lidstaten in gebundeld. De bedrijven zouden klaar zijn met de discussie over het Nederlandse pensioenstelsel. “Bedrijven willen van die onzekerheid af”, zegt pensioenadvocaat Hans van Meerten.

Een definitief besluit is er nog niet genomen, maar Mandos geeft wel aan dat er gesprekken worden gevoerd met De Nederlandsche Bank en de Belgische toezichthouder. In het pensioenfonds van Aon zitten ongeveer 3600 deelnemers en wordt ruim € 575 mln beheerd.

Reageer op dit artikel