nieuws

‘Budgetbejaardenhuis’ Delta Lloyd dingt mee naar crossmediaprijs

Pensioen

Het door Delta Lloyd geënsceneerde ‘budgetbejaardenhuis’ is genomineerd voor de Cross Media Case van het Jaar. Het plan voor zo’n bejaardenhuis in de Bredase Koepelgevangenis deed vorige zomer veel stof opwaaien, maar bleek in scène te zijn gezet om aandacht te vragen voor pensioen. De campagne creëerde in 4 dagen tijd meer dan € 2 miljoen aan pr-waarde.

‘Budgetbejaardenhuis’ Delta Lloyd dingt mee naar crossmediaprijs

Op 14 mei worden de Cross Media Awards uitgereikt (georganiseerd door het Nederlands MediaNetwerk). Communicatiebedrijf TBWAAmsterdam is met Budget Bejaardenhuis De Koepel genomineerd.

Gedachte
Marianne Herweijer van het bureau legt uit wat de gedachte achter de campagne was. “Zeventig procent van Nederland denkt pas na over hun pensioen wanneer het te laat is. Delta Lloyd is kritisch en vindt dat iedereen dat zou moeten zijn als het om financiën gaat, zeker bij pensioen.” Omdat het op de kaart zetten van een financieel onderwerp als pensioen lastig is, was het tijd voor een ‘disruptieve aanpak’, zegt ze. “Er werd het plan geïntroduceerd om De Koepelgevangenis in Breda om te bouwen tot Budget Bejaardenhuis. Hier zouden 900 bejaarden die hun pensioen niet goed geregeld hebben zo kostenefficiënt mogelijk kunnen worden bewaard: geen luxe, gedeelde kamers en zo veel als mogelijk geautomatiseerde zorg.”

Zogenaamd
Met Aad Ouborg als zogenaamde investeerder lanceerde het bureau het Budget Bejaardenhuis als een echt plan, met een echte locatie, website, 3D artist impression en een ANP VideoNewsRelease.
Het nieuws werd al snel opgepakt en verspreid door nieuws- en social media kanalen. Herweijer: “De verontwaardiging was groot en de groeiende controverse zorgde voor heel veel aandacht. Op het hoogtepunt van de discussie onthulden we de werkelijke intenties in RTL Late Night. De hoax zorgt de dag erna voor nog meer discussie en aandacht. De dag erna verscheen ook een landelijke advertentie waarin Delta Lloyd verantwoording aflegde.” Ook werden de mensen die zich daadwerkelijk hadden ingeschreven, door Delta Lloyd geïnformeerd.

Volgens de makers heeft de campagne in slechts 4 dagen tijd meer dan € 2 miljoen aan pr-waarde gecreëerd en een bijdrage geleverd aan het bewustzijn van Nederland om kritisch te zijn over je pensioen.

Reageer op dit artikel