nieuws

“Pensioenadviesvak nu echt professioneel”

Pensioen

“De echt professionele pensioenadviseurs zijn overgebleven”, concludeert Theo Gommer, voorzitter van de Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen (NOPD) nu de AFM het definitieve aantal pensioenvergunningen vandaag bekend maakte.

“Pensioenadviesvak nu echt professioneel”

Begin 2012 zeiden ruim 2.700 financiële dienstverleners in aanmerking te willen komen voor een vergunning voor het adviseren en bemiddelen in pensioenverzekeringen. Halverwege dat jaar was dit aantal al gereduceerd tot iets meer dan 2.000. Zij vielen onder het overgangsregime, dat duurde tot 1 januari 2014. De definitieve Wft-vergunning Pensioenverzekeringen blijkt nu aan 1.076 financiële dienstverleners te zijn verleend.
Aansluiting
“Na deze selectie is het pensioenadviesvak écht professioneel. Dat is goed voor de beroepsgroep”, aldus Theo Gommer die meteen reden ziet om aandacht te vragen voor aansluiting bij een beroepsorganisatie. “Samen straal je veel meer kracht en autoriteit uit.”
Uiteraard ziet Gommer die krachtenbundeling het liefst onder de vlag van de beroepsorganisatie NOPD, die momenteel ruim 200 leden telt. “Meer dan de helft van de vergunninghouders is nog niet bij een beroepsorganisatie aangesloten. Dat is jammer en nadelig, voor hen individueel en voor het collectief. Wij hopen dat zij zich nu alsnog bij dat collectief aansluiten.”

De NOPD probeerde vorig jaar tot een fusie te komen met het RPA, het Register Pensioen Adviseurs. Samen tellen de clubs 500 leden. Die besprekingen liepen op niets uit.

Reageer op dit artikel