nieuws

ASR laat fors betalen voor pensioenleeftijd 67

Pensioen

Nu de pensioenrichtleeftijd per 2014 naar 67 gaat, biedt ASR werkgevers een standaardoplossing om de lopende regeling gratis aan te passen aan de gewijzigde fiscale grenzen. In die default oplossing blijft de pensioenleeftijd op 65 staan. Werkgevers die wat anders willen, moeten € 3.600 aan de verzekeraar betalen. “Het gaat om veel werk dat handmatig moet worden doorgevoerd.”

 “Voor ruim 4.600 pensioencontracten bieden we de mogelijkheid om de lopende pensioenregeling zonder kosten aan te passen aan de gewijzigde fiscale grenzen per 1 januari 2014”, zegt ASR-woordvoerder Daan Wentholt. “Om het werk behapbaar te houden en met het oog op nieuwe fiscale wijzigingen, hebben we ervoor gekozen om het huidige pensioenreglement, de uitvoeringsovereenkomst en daarmee de pensioenadministratie per 1 januari 2014 zoveel mogelijk ongewijzigd te houden.” Hij bedoelt daarmee dat de huidige pensioenleeftijd van 65 jaar wordt gehandhaafd en dat de opbouwpercentages worden verlaagd om binnen de fiscale grenzen te blijven.
Iets anders
Er zijn werkgevers die dat niet willen. AM beschikt over een voorbeeld waarin een klant liever een aanpassing van de regeling ziet naar 67 jaar met gelijkblijvende opbouw dan een verlaging van de opbouw bij een gelijkblijvende pensioenleeftijd. De adviseur van die klant kreeg van ASR te horen dat dat alternatief € 3.600 ging kosten. Wentholt verklaart: “Het verhogen van een bestaande regeling naar pensioenleeftijd 67 betekent heel veel extra werk dat handmatig moet worden doorgevoerd. Je moet dan denken aan het maken van een offerte, het aanpassen van de regeling, het aanpassen van de juridische documenten, het aanpassen van de tarieven en het aanpassen van de administratie.”
Klantonvriendelijk
De adviseur van de klant kwalificeert deze handelswijze van ASR als ongepaste sturing naar een oplossing en niet in het belang van de verzekerde. Er zijn immers meerdere manieren om  aan de nieuwe fiscale grenzen te voldoen, zegt de adviseur en bovendien komen op de kosten van ASR nog de kosten van de adviseur die in beide gevallen in rekening zullen worden gebracht.
Aegon
Eerder berichtte AM dat verzekeraar Aegon werkgevers € 650 laat bijdragen om hun pensioenregeling aan te passen aan de nieuwe pensioenrichtleeftijd van 67. Werkgevers die overstappen naar het nieuwe productassortiment van Aegon hoeven echter niets te betalen.

Reageer op dit artikel